Braadstuk bereiden
Braadstuk
Recept Afdrukken
Een braadstuk bereiden met exclusieve smaak.
Prep Tijd
0,5 uur
Kook Tijd
3 uur
Prep Tijd
0,5 uur
Kook Tijd
3 uur
Braadstuk bereiden
Braadstuk
Recept Afdrukken
Een braadstuk bereiden met exclusieve smaak.
Prep Tijd
0,5 uur
Kook Tijd
3 uur
Prep Tijd
0,5 uur
Kook Tijd
3 uur
Ingrediënten
  • 1 Zwarte peper versgemalen
  • Roomboter
  • Tomaat
  • Braadstuk
Instructies
  1. Vlees van te voren met zout en (versgemalen zwarte) peper insmeren.
  2. Roomboter smelten in een braadpan, als de boter bruin en uit gebruist is, vlees erin, vlot draaien, erbij blijven en zorgen dat het dicht schroeit en lekker bruin wordt.
  3. Dan tomaatje erbij snijden, is vooral lekker voor de jus later.
  4. Vuur laag zetten, deksel bijna dicht, en minimaal 2 uur zachtjes laten sudderen. Regelmatig een keer omdraaien, checken of het niet te droog wordt (dan een klein scheutje water erbij), maar niet de deksel helemaal dichtleggen, want dan gaat het teveel koken in plaats van bakken. Het kan beter af en toe een beetje te droog worden, dan gaat de jus lekker karamelliseren. Ik doe dit als ik in de keuken achter de laptop zit, dan kan ik horen of het goed gaat; als het echt begint te sputteren in de pan, dan even checken.
  5. Na 2 à 3 uur het vlees eruit nemen, iets water in de pan en de aanbaksels losmaken, vlees dwars op de draad in plakken van 1 à 1,5 cm snijden en nog een half uurtje zachtjes in de jus laten bloppen.
Notities

Dit is een recept van: Dorien Meijer

 

Beefburger
Recept Afdrukken
Porties
10 Burgers
Porties
10 Burgers
Beefburger
Recept Afdrukken
Porties
10 Burgers
Porties
10 Burgers
Ingrediënten
  • 1 kilo gehakt
  • 2 eieren
  • 10 flinke eetlepels paneermeel
  • 1 afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 afgestreken theelepels paprikapoeder (zoet) en kerriepoeder
  • 3 supervolle theelepels mosterd
  • 2 afgestreken theelepels sambal
  • 1 afgestreken theelepel zout
Instructies
  1. Alle ingrediënten behalve de paneermeel door elkaar mengen (met de hand gaat het makkelijkst) en als het door elkaar is dan de paneermeel erbij. Eventueel nog wat extra paneermeel om het droger en steviger te krijgen.
  2. Ballen draaien en plat drukken. Om verkleuring te voorkomen plastic folie tussen de verschillende lagen burgers leggen.
Notities

Dit is een recept van: Dorien Meijer

Ossebuco
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 pers 1 uur
Kook Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 pers 1 uur
Kook Tijd
2 uur
Ossebuco
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 pers 1 uur
Kook Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
4 pers 1 uur
Kook Tijd
2 uur
Ingrediënten
  • 4 runder schenkels hoeft echt geen kalf te zijn
  • olijfolie, bloem, peper, zout, roomboter
  • verse rozemarijn fijngesneden
  • 1 blik ontvelde tomaten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 grote winterworte
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 kopje droge witte wijn
  • 1 kopje kippenbouillon blokje
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Schenkelstukken vallen gemakkelijk uit elkaar, daarom het kooktouw eromheen binden zoals bij een postpakketje. Daarna peper en zout op de schenkelstukken en insmeren met bloem.
  2. Bleekselderij, ui, wortel en knoflook kleinsnijden, scheutje olie in de stoofpan die later ook in de oven gaat en de groenten zachtjes fruiten.
  3. In de andere pan ook een scheutje olie en op een flink hoog vuur de schenkelstukken bruin bakken. Niet te hard, want dan verbrandt de bloem. Erbij blijven, draaien en goed bewegen in de pan. Als ze rondom bruin zijn, de schenkelstukken in de andere pan bovenop de gefruite groenten leggen.
  4. In de pan waarin het vlees gebakken is een kopje witte wijn schenken en de aanbaksels losmaken. Dit bij het vlees gieten. Ook nog een kopje kippenbouillon erbij.
  5. De gepelde tomaat in grove stukken erbij. Dan even kijken hoe hoog het vocht staat; de schenkelstukken mogen net niet helemaal onder het vocht staan. Als er nog genoeg vocht bij kan, dan ook het sap van de tomaten. Als laatste een paar klonten roomboter en de fijngesneden rozemarijn over het mengsel verdelen.
  6. Het bakpapier in zo’n vorm knippen dat het precies op het mengsel past. Er bovenop leggen en dan kan het 2 uur de oven in. Elk half uur de stukken schenkel omdraaien en eventueel vocht bijvullen als het te droog wordt. Lekker met verse tagliatelle. Vergeet vooral niet het merg op te eten.
Notities

Dit is een recept van Dorien Meijer