Braadstuk
Een braadstuk bereiden met exclusieve smaak.
Prep Tijd
0,5uur
Kook Tijd
3uur
Prep Tijd
0,5uur
Kook Tijd
3uur
Ingrediënten
  • 1 Zwarte peperversgemalen
  • Roomboter
  • Tomaat
  • Braadstuk
Instructies
  1. Vlees van te voren met zout en (versgemalen zwarte) peper insmeren.
  2. Roomboter smelten in een braadpan, als de boter bruin en uit gebruist is, vlees erin, vlot draaien, erbij blijven en zorgen dat het dicht schroeit en lekker bruin wordt.
  3. Dan tomaatje erbij snijden, is vooral lekker voor de jus later.
  4. Vuur laag zetten, deksel bijna dicht, en minimaal 2 uur zachtjes laten sudderen. Regelmatig een keer omdraaien, checken of het niet te droog wordt (dan een klein scheutje water erbij), maar niet de deksel helemaal dichtleggen, want dan gaat het teveel koken in plaats van bakken. Het kan beter af en toe een beetje te droog worden, dan gaat de jus lekker karamelliseren. Ik doe dit als ik in de keuken achter de laptop zit, dan kan ik horen of het goed gaat; als het echt begint te sputteren in de pan, dan even checken.
  5. Na 2 à 3 uur het vlees eruit nemen, iets water in de pan en de aanbaksels losmaken, vlees dwars op de draad in plakken van 1 à 1,5 cm snijden en nog een half uurtje zachtjes in de jus laten bloppen.
Notities

Dit is een recept van: Dorien Meijer