Ossebuco
Porties Prep Tijd
4pers 1uur
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4pers 1uur
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
  • 4 runder schenkelshoeft echt geen kalf te zijn
  • olijfolie, bloem, peper, zout, roomboter
  • verse rozemarijnfijngesneden
  • 1 blik ontvelde tomaten
  • 4stengels bleekselderij
  • 1 grote winterworte
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 1kopje droge witte wijn
  • 1 kopje kippenbouillonblokje
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Schenkelstukken vallen gemakkelijk uit elkaar, daarom het kooktouw eromheen binden zoals bij een postpakketje. Daarna peper en zout op de schenkelstukken en insmeren met bloem.
  2. Bleekselderij, ui, wortel en knoflook kleinsnijden, scheutje olie in de stoofpan die later ook in de oven gaat en de groenten zachtjes fruiten.
  3. In de andere pan ook een scheutje olie en op een flink hoog vuur de schenkelstukken bruin bakken. Niet te hard, want dan verbrandt de bloem. Erbij blijven, draaien en goed bewegen in de pan. Als ze rondom bruin zijn, de schenkelstukken in de andere pan bovenop de gefruite groenten leggen.
  4. In de pan waarin het vlees gebakken is een kopje witte wijn schenken en de aanbaksels losmaken. Dit bij het vlees gieten. Ook nog een kopje kippenbouillon erbij.
  5. De gepelde tomaat in grove stukken erbij. Dan even kijken hoe hoog het vocht staat; de schenkelstukken mogen net niet helemaal onder het vocht staan. Als er nog genoeg vocht bij kan, dan ook het sap van de tomaten. Als laatste een paar klonten roomboter en de fijngesneden rozemarijn over het mengsel verdelen.
  6. Het bakpapier in zo’n vorm knippen dat het precies op het mengsel past. Er bovenop leggen en dan kan het 2 uur de oven in. Elk half uur de stukken schenkel omdraaien en eventueel vocht bijvullen als het te droog wordt. Lekker met verse tagliatelle. Vergeet vooral niet het merg op te eten.
Notities

Dit is een recept van Dorien Meijer